Diabetikus mákos-köleses keksz (Kiss Márta)

525 Ft

Búzaliszt és több féle bio alapanyag is szerepel az összetevők között.

Leírás

A cukorbetegek, a fogyni vágyók, és a tudatos étkezők étrendjébe illő édességeinket nem mesterséges E számokkal ellátott édesítőszerrel ízesítjük, hanem a természetes étkezés alapelveit követve, gyümölcscukrot (fruktózt), bioalmasűrítményt, xilitolt (xilitet) eritritolt használunk. Az almasűrítménnyel készült termékek a bio-, a xilittel készültek a xilites-csoportba vannak besorolva. Ezek a készítmények egyszerre három igényt elégítenek ki. Diabéteszes betegek, táplálékallergiások (tej, tojás, szójamentes) és vegán étkezők is fogyaszthatják.
Két fajta diabetikus termékcsaládunk van:
– búzalisztből készült, a hagyományos ízek kedvelőinek
– tönkölylisztből és bio alapanyagokból készült, az egészségesebb életmód követőinek.
Ezzel az ízkombinációval, egy új, egészségtámogató sütit kívántunk gyártani.
A mák kiemelkedő fontosságú vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag: B6-, biotin-, E-vitamin, kalcium-, magnézium- és vastartalma jelentős.
A köles pedig az egyik legjobb lúgosító gabona, savmegkötő hatású, emellett szabályozza a vércukor szintet.
E jótékony hatások miatt használjuk alapanyagként a diabetikus kekszhez.

További információk

Tömeg 200 g