Posted on

Kölespuding

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  • 1 dl növényi tej (zab, rizs, mandula, mogyoró)
  • természetes édesítő (ízlés szerint)
  • vanília por
  • fél citrom leve
  • 2 ek. karobpor vagy darált dió.

1 bögre kölest háromszoros vízben, fedő alatt, kis lángon főzzünk meg (így kevergetni sem kell és 20 perc alatt kész). Zárjuk el a gázt és öntsünk 1 dl növényi tejet (zab, rizs, mandula, mogyoró) a köleshez, és hagyjuk még pár percig a fedő alatt. Majd ízesítsük mézzel, xilittel, vagy nádcukorral, vaníliával. Válasszuk két részre, az egyikbe tegyünk egy fél kávéskanálnyi vaníliaport, és fél citrom levét, a másikba 2 evőkanál karobport, vagy darált diót és botmixerrel turmixoljuk össze mindkét masszát, hogy krémesebb legyen. Rétegesen poharakba téve, aszalt gyümölcs-lekvárral fogyasztható.